به گزارش بیداربورس، بهرام سبحانی در همایش چالش برق در زنجیره فولاد، گفت: از ظرفیت ۴۰ میلیون تنی تولید فولاد ایران، ۳۰ میلیون تن عملیاتی بوده و ۱۰ میلیون تن و معادل ۶ میلیارد دلار خالی و ناشی از قطعی برق است. همچنین تولید فولاد باید تا چهار سال دیگر به ۵۵ میلیون تن برسد اما کمبود برق ۸ ساله، مانع از تحقق این هدف خواهد شد. چرا که ۲۵ میلیون تن از ظرفیت نصب شده صنعت فولاد، بلااستفاده مانده است.
وی ادامه داد: بنابراین درحالی ۷۵ درصد ظرفیت صنعت فولاد فعال است که سود این صنعت در ظرفیت بیش از این رقم بوده و کمتر از آن منجر به زیان می شود. در این میان نظام منسجم تدوین شده دهه ۶۰ و ۷۰، طی دو سال اخیر از هم گسسته شده و کسی هم پاسخگو نیست.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه محدودیت برق ناشی از بی تدبیری بوده، افزود: استفاده صنعت فولاد از ۱۰ درصد دیماند، بدترین تصمیم برای حل مشکل برق بود. چرا که به معنای تعطیلی کارخانه ها است و راه اندازی مجدد به راحتی امکانپذیر نیست. آیا از دیدگاه ملی این تصمیم درستی است که برق صنعت فولاد قطع شود تا برق خانهها قطع نشود؟
سبحانی گفت: در حالی در برابر تاسیس سه ساله نیروگاه برای رفع کمبود برق، ۱۸ میلیارد دلار از دست خواهد رفت که میتوان کنسرسیومی و به شرط مدیریت منسجم وزارت نیرو و صنعت، تعیین مشوقهایی مانند سوخت یارانهای و تخصیص ارز و تامین تجهیزات ایجاد کرد. در این میان برخی فولادسازان اقدام به احداث نیروگاه کرده و به دلیل تولید برق، چند ده میلیارد تومان از وزارت نیرو طلبکار هستند اما بابت بدهی چند میلیون تومانی با اقدام وزارت نیرو برای وصول بدهی مواجه اند.
وی ادامه داد: شرکتهای فولادی میتوانند به راحتی تامین سرمایه کنند که میتواند با صدور اوراق مشارکت تضمین شده وزارت نیرو به نتیجه برسد و تا با ساخت نیروگاهها، کمبود برق طی سه تا پنج ساله جبران شود.
نظر شما